Wat hebben wij een fantastisch mooi feestjaar achter de rug!
En ook geweldig dat een aantal lang gekoesterde wensen werkelijkheid werden.
Dubbel feest dus.

Al heel lang wilden we onze praam anders inrichten met echte houten banken en in het midden een tafel. Om dit voor elkaar te krijgen ging een ploeg enthousiaste vrijwilligers in de wintermaanden in een verwarmde werkplaats aan de slag.

Het resultaat mocht er zijn. En juist op tijd om met gepaste trots de praam geschikt te maken voor de elektrische buitenboordmotor. Onze grote wens kwam in vervulling om al ‘fluisterend’ door de Eilandspolder te kunnen varen. Met dank aan de gulle gevers: Taqua Cultuurfonds, Gemeente Alkmaar, Rabobank Alkmaar e.O. en Stichting Hennie en Piet Glijn.
De Praam werd in mei op een originele en frisse wijze ingewijd door Mevr. Hoek. Mevr. Hoek is vanaf het eerste uur een trouwe vriend en een grote belangstellende.
Zij had duidelijk plezier in de handeling met de antieke afwaskwast!

kleinste huisje mevr hoek

Terug naar het varen: al het moois van deze boot wilden wij delen met zoveel mogelijk mensen. Dus: alle kinderen van basisschool de Bonte Mol uit Schermerhorn werden uitgenodigd. Maar ook voor alle andere inwoners van Alkmaar. Ondanks het slechte weer werd er 4 maal op Open Monumentendag uitgevaren naar de Eilandspolder en hebben de deelnemers en onze schippers een zeer gezellige dag gehad! En dat niet alleen omdat het varen gratis was.

vaartocht kinderen

 

Dit jubileumjaar stond ons Huisje volop in de belangstelling.
Wij mochten diverse groepen welkom heten:

  • 6 groepen buitenlanders, die een fietsvakantie vierden in onze omgeving;
  • een paar honderd deelnemers van de puzzelvaartocht door de Eilandspolder van de IJsclub uit de Rijp;
  • 100 deelnemers van de Mazda MX-5 Club, die een rallytocht maakten door onze provincie;
  • 60 leden van de Oranje Vereniging uit Rijnsaterwoude, die op ons erf hun oranje bittertje genoten;
  • en niet te vergeten: de groep met de 12 jarige Chinese kinderen, die bij een gastouder in Hoorn logeerden. Deze kinderen hadden geen tolk nodig. Perfect Engels werd er al gesproken door hen. Tenminste het leek of zij het verhaal van Wil Mens begrepen.

En het weer moet je op zulke momenten niet in de steek laten.
Anders is ons Huisje wel héél klein!!

P1080276 2